Matematik

Differentialregning

30. november 2013 af Andersheedegaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 4:

F'(x)=ln(x)-½x+5

Vi har differentieret den og nu ser den således ud

F'(x)=1/x-½*x

Hvordan løser vi dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2013 af mathon

…hvilken funktion og hvad er spørgsmålet?


Svar #2
30. november 2013 af Andersheedegaard (Slettet)

Hvordan isolerer man x i en brøk?


Svar #3
30. november 2013 af Andersheedegaard (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg f'(x)?

funktionen er: F'(x)=ln(x)-½x+5


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af mathon

funktionen er
                                  f(x) = ln(x) - (½)x + 5         x > 0

                                  f'(x) = (1/x) - (1/2)

hvis der menes
                                  f'(x) = (1/x) - (1/2) = 0             multiplicer med 2x

                                  2 - x = 0

                                  x = 2
                                  


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.