Matematik

En funktion er bestemt ved

01. december 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Sidder med en opgave jeg finder ret svær:

Opgave 9.003: En funktion er bestemt ved f(x) =2x^2+2x+8. Bestem f’(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet (1,f(1)).

Besvarelse: Vi starte med at finde f’(x).
f'(x)=2*2x+2=4x+2
Herefter finder vi f’(1) ved at indsætte 1 på x’s plads
f'(1)=2*21+2=6

Men jeg kan ikke mere end det her...

Help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af peter lind

Ligningen for tangenten er y = f'(1)(x-1)+f(1)


Svar #2
01. december 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Er det svaret eller er det den formel jeg skal bruge? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af mathon

…du skal i formlen

                                            y = f'(1)•(x-1) + f(1)

indsætte værdierne af    f '(1) = 6  og  f(1)

                                            y = 6•(x-1) + f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2013 af 123434 (Slettet)

f(x) =2x^2+2x+8

f'(x)=3x^2+2?

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af peter lind

Det første led er forkert. (a*xn)' = a*n*xn-1 her med a=2, n=2


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2013 af lvr34 (Slettet)

#4

Leddet "2x2" differentieres forkert, man har i stedet

f(x) = 2x2 + 2x + 8

f'(x) = 2·2x2-1 + 2 = 4x + 2


Skriv et svar til: En funktion er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.