Fysik

Kræfter

01. december 2013 af Linnese (Slettet)

En mand bevæger sig på en svævebane, hvor der gælder at luftmodstanden netop er så stor at der opnås konstant hastighed. Manden vejer 72 kg. Hvilke tre kræfter virker på manden og hvor store er de, tegn dem ind på bilag 1?

Bilag 1 viser en mand, som hænger i svævebanen. 

Jeg ved at de tre kræfter er snorkraft, tyngdekraften og luftmodstanden. Jeg har beregne tyngdekraften til 0,71 kN, hvordan beregner jeg størrelsen af de to andre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af fukdig (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2013 af mathon

                              Fsnor = sin(α)·m·g

                              Fluftmodstand = - Fsnor

                              Ftyngdekraft = m • g = (m · g) · g/|g|  =  (0,71 kN)·g/|g

                              


Svar #3
01. december 2013 af Linnese (Slettet)

#1 Jeg har desværre ikke bilaget elektronisk.

#2 jeg kender ikke vinklen, alpha.

Svar #4
01. december 2013 af Linnese (Slettet)

Hvorfor er Fluftmodstand = - Fsnor ?


Svar #5
01. december 2013 af Linnese (Slettet)

Hjælp? Jeg forstår ikke helt denne opgave, er der en der kan give mig lidt vejledning?

Mange tak på forhånd!


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.