Matematik

Forhold, med procent

01. december 2013 af LucasBS99 (Slettet)
Kan man bruge procent i et forholdstal? F.eks hvis 2 personer spiser sandwich, kan man så sige forholdet 25%:75% ??
Altså hvergang den ene spiser 25% af sandwichen spiser den anden 75%

Jeg synes det ser forkert ud, og hvis det er rigtigt, skal man så skrive procenttegnet i forholdet?

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Jo, man kan vel godt skrive det sådan, men man bør forkorte brøken mest muligt:

25%:75% = 25:75 = 1:3 .


Svar #2
01. december 2013 af LucasBS99 (Slettet)

Jo... Men så bliver det vel; 1:3 = hvergang den ene har spist 1 sandwich, har den anden spist 3.
Også har det ikke den betydning som jeg vil forklare... Det kan også være jeg tager fejl, men hvis du kan se hvad jeg mener og har svaret nu, så må du gerne skrive det. Du skal selvfølgelig have tak for svaret :)

Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

De spiser sandwich i forholdet 1:3 uanset hvor mange sandwiches de spiser.


Svar #4
01. december 2013 af LucasBS99 (Slettet)

Ja, okay. Det rigtigt. Havde lige regnet forkert, >:/
Tak for svaret

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af 123434 (Slettet)

25:75

Del med 25 på begge sider

1:3


Skriv et svar til: Forhold, med procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.