Matematik

vektor hjæælp

01. december 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

a) bestem PQ                        *kursiv er vektorer

b) bestem |PQ|

c) bestem 2OP+3OQ

når

P(35,67) og Q(119,-13)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at 

PQ = PO + OQ = OQ - OP

b) |PQ|2 = PQPQ 

c) Stedvektoren OP til et punkt P har samme koordinatsæt som punktet. O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #2
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

jeg forstår det ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår.


Svar #4
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

det hele, tror kan du ikke sætte tallene ind?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2013 af Anar2 (Slettet)

1. Du har en formel til at bestemme PQ. 

Altså du kender du P og Q. Og derfor kan du benytte denne her formel: 

[[b1-a1]

[b2-a2]]

Og så indsæt dine egne værdier, 

2. Længden kan du beregne ved at tage kvadratrod af det du fandt i 1. 

Skriv, hvis du ikke forstår hvad jeg mener:) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kender koordinaterne til to punkter P og Q. Så kender du også koordinaterne til punkternes stedvektorer (læs forklaringen under #1 c) ) . Indsæt koordinaterne og beregn PQ . Beregn dernæst vektorens længde.


Svar #7
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

så PQ =[[119-35]-[-13-67]]

= [84]-[-80]

= 164???


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej. Der er tale om vektorer med koordinatsæt. Resultatet er en vektor med et koordinatsæt. Man regner i hver koordinat for sig.

PQ = OQ - OP = [119;-13] - [35;67] = [119-35 ; -13-67] = ...


Svar #9
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

aha mange tak, det var så den første :p


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Jah. Gør som Andersen siger. 

Det skal opstilles som vektor. :) 

Og så kan du i din næste opgave tage kvadratrod af det du har beregnet :) 

Og den sidste har Anders også forklaret dig :) 

Held og lykke. 


Svar #11
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

Tak jeg får så 

PQ= [84;-80]

men havd så med |PQ|?? jeg kan jo ikke tage kvadratroden af 84 (det er uden hjælpemidler)


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du skal først beregne |PQ|2 og så tage kvadratroden af det, se #1.

|PQ| = √(842 + (-80)2)


Svar #13
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

så |PQ|2= [84;-80]*[84;-80] ??


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. december 2013 af Anar2 (Slettet)

Jamen, Du skal bare tage kvadratrod af det: 

Altså: 

|PQ| = √(84^2 + (-80)*2)

Det er ligesom at sige: 

84^2+(-80)^2 = 13456 og så tage kvardatrodet af det som så bliver = 116. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jo. Regn nu selv videre.

|PQ| = √(842 + (-80)2) = 4 · √(212 + 202) = 4·29 = 116 .


Svar #16
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

|PQI2 = 'PQ prik PQ' og ikke 'PQ gange OQ'


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, som nævnt i #1 er

|PQ|2 = PQ • PQ .


Svar #18
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

super super godt tusinde tak for hjælpen begge to! :-)


Svar #19
01. december 2013 af plamesaen (Slettet)

hvad med c) ? jeg har jo ikke punkterne for O ??


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Som nævnt er O koordinatsystemets begyndelsespunkt. Du har jo allerede benyttet vektorerne OP og OQ for eksempel i #8.


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.