Fysik

angrebspunkt

02. december 2013 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg sidder med den uploadede  konstruktion hvor jeg skal beregne momentet nede i punktet A. 

det gøres ved at antage at lasten oppe på stykket BD bliver til 2pa og angriber i  midten af BD.

og det antages også at lasten på det skrå stykke bliver til p*2*sqrt(2)*a og angriber i midten af det skrå stykke. 

Mit problem er så når jeg skal beregne bidraget fra det skrå stykke. 

Jeg ved, at hvis jeg tager moment om A med urets retning, så  har jeg en afstand på a til lasten på den vandrette bjælke. Men hvordan finder jeg afstanden til lasten på den skrå? jeg skal jo bruge en vinkelret afstand

Vedhæftet fil: foto-1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2013 af peter lind

Det billedet siger ikke meget. Jeg kan ikke engang se hvad B og D er. Kan du ikke i stedet ligge noget der kun indeholder i retning af en tre -4 - 5 kant eller hvad det nu bliver med oplysning om hvilken mål der kendes og hvilket mål du vil have beregnet


Svar #2
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

Jeg oploader opgave figuren. 

Det skal forestille at jeg har et moment nede i A. og jeg har en last i midten af BD på størrelsen 2pa. og jeg har en last på midten af DG med størrelsen p*2*sqrt(2)*a. 

Jeg skal beregne momentet nede i A. 

Vedhæftet fil:Untitled.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2013 af peter lind

Jeg går ud fra at de forskellige punkter er anbragt pænt  med heltallige værdier af a som afstande. I så fald opret et koordinatsystem med A som begyndelsespunkt.. D vil så have koordinaterne (2a, 4a) G koordinaterne (4a,,2A) Midtpunktet af D og G vil have koordinater der er middelværdierne af D og G. Derfra skulle det være nemt at finde de nødvendige afstande


Svar #4
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

Problemet er at jeg ikke har en vinkelret afstand fra A til lasten på bjælke DG. Jeg er med på koordinatsystemet, lasten P skal på en eller anden måde projiteres så jeg kan finde en vinkelret afstand til A.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2013 af peter lind

Med de pågældende koordinater vil linjen AE stå vinkelret på bjælken


Svar #6
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

Præcis.. det er længden fra A til E jeg skal bruge. hvordan kan jeg finde den


Svar #7
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

er den så sqrt(3^2+3^2) = 3*sqrt(2)*a 

så momentet bliver

M_a + 2*a*(2pa) +   3*sqrt(2)*a * p*2*sqrt(2)*a*= 0

M_a=-2*a*(2pa) -   3*sqrt(2)*a * p*2*sqrt(2)*a*

M_a=-10*p*a^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. december 2013 af peter lind

Du mangler a på venstre side i den første ligning ellers er det korrekt.  Den anden ligning kender jeg ikke forudsætningerne for.


Svar #9
02. december 2013 af teamwork (Slettet)

det er momentet i A og så Arm *kraft til de to laster. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2013 af hesch (Slettet)

Min intuition:

Du skal opløse pDG i vertikale og horisontale kræfter.

Alle vertikale kræfter ( dp'er ) ligger mellem A og H, og kan derfor ikke bidrage til et moment i A, for har du en vertikal kraft, dpvert , i f.eks. G, vil du få en modreaktion fra understøttelsen i H, og sammenlagt får du et momentbidrag i A = 0.

Således vil kun de horisontale kræfter bidrage med et moment i A ( og H ). Da A og H ligger i samme horisontale plan, må  MA = MH ( de deler momentet ).

MA + MH =  3a*phor = ( 3a / √2 ) * p       =>                    ( Angrebspunkt: E )

MA = ( 3a / 2√2 ) * p

Eller hvad ? ?


Svar #11
03. december 2013 af teamwork (Slettet)

# 10 

Du er inde på det som jeg tænker. 

Jeg skulle nok have startet med at forklare at understøtningen i H er fjernet. Det er fordi at hver understøtning har 3 ubekender størrelser( en lodret reaktion, en vandret reaktion og et moment). Det gør at konstruktionen er statisk ubestemt. Vi regner på statik har vi jo 3 ligevægts ligninger, så for at gøre konstruktionen statisk bestemt, fjerner jeg en understøtning, og ender med en udkraget ramme. Og jeg er interesseret i momentet i A. 

Jeg tænker så, at da den skrå last jo angriber direkte ned i understøtningen så bidrager den ikke til momentet. giver det mening?

så det eneste bidrag vi har kommer fra den vandrette last. ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. december 2013 af hesch (Slettet)

Hvis du fjerner understøtningen i H, har du jo en helt anden opgave, hvor de vertikale laster ikke angriber direkte ned i understøtningen ( fra A til H ), og dermed vil bidrage til et moment i A.

Jeg er enig i, at det eneste bidrag til MA kommer fra den vandrette last, forudsat at konstruktionen er understøttet i H.

Men hvis man undlader betragtningen om, at de vertikale kræfter ikke bidrager til et moment i A ( eller H ), må du kunne opstille to momentligninger for A og H : To ligninger med to ubekendte.


Skriv et svar til: angrebspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.