Andre fag

KA: Find opsparingsfunktion

03. december 2013 af SJ21 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg sidder her med en opgave, som jeg er låst helt fast i. Vil meget gerne have hjælp til hvordan man løser det.
 

Opgaven lyder således:
Lad en virksomheds marginale omkostningsfunktion MC være givet ved
MC = Q^2+4*Q+6
Hvor Q angiver mængden. Den samme virksomhed, som er monopolist, har en marginal revenuefunktion MR gived ved
MR = 20-8*Q


B. Find den totale revenuefunktion TR, idet MR = dTR/dQ og den tilhørende efterspørgselsfunktion. Hvilken værdi antager integrationskonstanten?
For at finde den totale revenuefunktion, TR, så skal man integrere MR:

int(20-8*Q, Q) = -4Q^2+20Q

Integrationskonstanten er nul fordi... Og her går jeg i stå.


Lige så, så mangler jeg denne opgave:
I en økonomisk model er den marginale opsparingstilbøjelighed 
MPS = dS/dY
givet ved

MPS = 0.5-0.25/Y^(1/2);

Hvor Y betegner samfundets indkomst, og opsparingen er betegnet med S. Det vides, at opsparingen er lig med nul ved indkomsten Y = 144

C. Find den tilhørende opsparingsfunktion

Håber nogen kan forklare hvordan jeg skal løse disse opgaver. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af SpringE (Slettet)

Hej SJ21,

Til B: Integrationskonstanten er nul, fordi Total Revenue er nul ved Q=0. For at finde efterspørgselsfunktion, bruger du at den inverse efterspørgselsfunktion (Pris som funktion af Q) har samme skæringspunkt på pris-aksen som MR og at kurven er halvt så stejl. Dvs. P = -4Q + 20

Til C: Integrer ∫0,5 - 0,25Y-1/2 dY, og brug S(Y=144) = 0 til at bestemme integrationskonstanten.

S(Y) = 0,5Y - 0,5Y1/2 + c

S(144) = 72 - 6 + c = 0 ⇔ c = -66  


Svar #2
06. december 2013 af SJ21 (Slettet)

Hej SpringE,

Først og fremmet, mange tak for dit svar.

Jeg har et par spørgsmål mere:

- Hvorfor er total revenue nul?

- Det med efterspørgselsfunktionen forstår jeg stadig ikke. Når man bruger den inverse, er det så ikke kun i matrix, at man bruger dette?

- Til C: Dvs. at den tilhørende opsparingsfunktion er S(Y) = 0,5Y -0,5Y^1/2 -66


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af christinacomaco (Slettet)

#2 TR =0 fordi Q=0 (Hvis du sælger nul, har du jo ingen fortjeneste)


Skriv et svar til: KA: Find opsparingsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.