Fysik

hjæææælp!!!!!!

03. december 2013 af hugorme (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) hvor langt tid varer turen, når afstanden til månen er 3,84*10m ???? 

2) hvor lang tid bruger sollyset på at tilbagelægge den 150 mio. km. lang vej fra solen til jorden???

nogle der kan hjælpe med dette?? :)
Være præcise tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

 1) du kender du vel starthastighed e.a.??

2) lyset har en konstant hastighed.

dvs. bevægelsen kan beskrives ved s=v*t, heraf kan du isolere tiden t. s er strækningen og v er hastigheden.


Svar #2
03. december 2013 af hugorme (Slettet)

nej det gør jeg ikke??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2013 af mathon

2)
            lysets hastighed = 3·105 km/s = 1,8·107 km/min = 18·106 km/min

            tid = (150·106 km) / (18·106 km/min) = 150/18 min = (75/9) min = 8,3 min


Svar #4
03. december 2013 af hugorme (Slettet)

er 8,3 så svaret på min opgave?? ':O


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, svaret er 8,3 min i spm 2) .


Skriv et svar til: hjæææælp!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.