Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Analyse i historie og analyse i engelsk

04. december 2013 af pukk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!

Jeg sidder og skal i gang med en SRP opgave her på torsdag. Jeg har valgt at skrive i fagene historie og engelsk. Jo tættere vi kommer på torsdag, jo mere nervøs bliver jeg. Jeg er begyndt at blive utrolig meget i tvivl om hvordan jeg bruger historie i min opgave i analysedelen. Helt præcist, hvad er det en historisk analyse skal fortælle mig som den engelske analyse ikke kan? Og hvordan kan de to analyser supplere hinanden? Derudover, kigger man på f.eks. også på retorik i en historisk analyse - eller er vi så tilbage i en engelsk analyse, hvor man jo kan gøre det? Jeg ved godt at jeg burde have mere styr på det, men jo mere jeg sidder og tænker over det, jo mere i tivl bliver jeg! Puha!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2013 af Brusebad

Hej, der er sikkert nogen som kan givder bedre vejledning en jed på det punkt. Så vidt jeg har forstået, så er den historiske metode hovedsagligt kildekritik.

Der er massere af steder du kan læse om historisk metode på nettet. Her er nogle links.

http://historiskmetode.weebly.com/srp-og-historiefaget.html

http://ucsj.dk/fileadmin/user_upload/cfu/Fag/Historie/Historiske_metoder_haefte.pdf

Det første handler specifikt om historie i forhold til SRP, det næste er vist mere generelt om historisk(e) metode(r). Det skal også lige siges, at jeg ikke selv har læst indholdet og kender derfor ikke noget til kvaliteten af det.


Held og lykke med projektet.
 


Skriv et svar til: Analyse i historie og analyse i engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.