Matematik

trekant

10. november 2005 af La Tigresse (Slettet)
Den er så let, men alligevel kan jeg ikke finde ud af den:

I en trekant ABC, hvor vinkel C er spids, er AC=11,9 og BC=27,3. Desuden er arealet 68,9
Beregn vinkel C
Beregn linjestykket AB og vinkel B

Skal jeg ikke starte med at finde højden fra A - så jeg får en retvinklet trekant, hvor jeg så derefter kan udregne vinkel C vha sinus? Har prøvet at isolere højden i A=0,5*h*g, men det fungerer ikke rigtigt...

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2005 af iB (Slettet)

Der findes en formel for arealet af en trekant som siger at:
Trekantens areal, T = 1/2bc*sin(A)

Kan det hjælpe dig?

Svar #2
10. november 2005 af La Tigresse (Slettet)

nej, for jeg har jo ingen vinkler..

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Du skal selvfølgelig omskrive formlen i #1, således at du får isoleret vinkel C.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)

Antag at AC fx er grund linien, ja du skal først isolere h:

A=½*h*G
(A*2)/G=h
(68,9*2)/11,9= h
11,57=h


Svar #5
10. november 2005 af La Tigresse (Slettet)

Til #4

Hvorfor skal arealet ganges med 2?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)

fordi når du dividerer med ½, er det det samme som at gange med 2..

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)

Har du løst den??

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2005 af Lil_mermaid (Slettet)

jeg har illustreret den til dig... Hvis du giver mig din mail kan sende figuren til dig...

Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.