Matematik

Tangentligning

06. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

en funktion er givet ved f(x) = -x^2 + 3x -2
grafen for f har to tangenter som går gennem P(0,0)

a) Bestem en ligning for hver af disse tangenter

HJÆÆLP.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af mathon

tangentligningen i (xo,f(xo))

                         y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)            gennem (0,0)

                         0 = (-2xo+3)·(0-xo) - xo2 + 3xo - 2

                         0 = (2xo-3)·xo - xo2 + 3xo - 2

                         0 = 2xo2 - 3xo - xo2 + 3xo - 2

                         0 = xo2 - 2

                         xo = ±√(2)

tangenten i (√(2),f(√(2)))
har ligningen
                                            y = f '(√(2))·(x-√(2)) + f(√(2))
.

tangenten i (-√(2),f(-√(2)))
har ligningen
                                            y = f '(-√(2))·(x+√(2)) + f(-√(2))
 

                        


Svar #2
06. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

men er begge mine tangenter så ikke ens ? altså samme ligning...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af mathon

tangenten i (√(2),f(√(2)))
har ligningen
                                            y = f '(√(2))·(x-√(2)) + f(√(2))

                                            y = -(2√(2) - 3)x
.

tangenten i (-√(2),f(-√(2)))
har ligningen
                                            y = f '(-√(2))·(x+√(2)) + f(-√(2))

                                            y = (2√(2) - 3)x


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2013 af PeterValberg

#2 Nej

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2013 af PeterValberg

UPS, - vi kom vist til at hjælpe én, der sad til eksamen.

#0 blev oprettet omkring kl.12, hvor eksamen stadig var i gang.

Det drejer sig om opgave 15 i dagens STX A eksamen [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det har du ret i.

Opg 10 fra det samme sæt blev diskuteret tidligere i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1417756

der muligvis også er startet inden prøvens afslutning.

Opg 14 fra samme sæt blev diskuteret her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1417775

Alle tre opgavetråde er startet af nærværende tråds starter.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.