Matematik

Punktmængde

06. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

Hej. Det haster.
A) bestem nulpunktet for hver af de to funktioner: f(x) = -0,015625x^2 + 1,25x + 200, x>,= 0
og g(x) = 200 - 0,000032x^4, x>,= 0 

Hvad gør jeg her??
Jeg brugte solve og fik f(x) = x=-80 og x=160    og g(x) = x=-50 og x=50

B) Bestem arealet af busskurets gavl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det er lidt svært at svare på, for du siger ikke noget om de to funktioner f og g har noget meget galvens form at gøre.


Svar #2
06. december 2013 af Randkhalil (Slettet)

gavlen på et busskur har form som det område M der afgrænses af graferne f og g samt førsteaksen i første kvadrant. Enheden på hver af akserne er i cm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af mathon

Du brugte solve
og fik for

                f(x):      x = -80 og x = 160         
                                                                                    samt restriktionen x ≥ 0
                g(x):     x = -50 og x = 50


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2013 af LeonhardEuler

Abusskur  = ( ∫0160 f(x) dx ) - (∫050 g(x) dx)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2013 af ll9 (Slettet)

Ja, du får oplyst  x ≥ 0. Det udelukker så to af dine muligheder. Derfor må x=160 og x=50 være løsningerne til de to funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af fasolka (Slettet)

#4 Kunne du muligvis fortælle om hvordan og hvorfor bruger du følgende formel? Taaaak (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2014 af LeonhardEuler

Du har to grafter g(x) og f(x), hvoraf du vil finde arealet af gavlen. Du finder arealet under grafen af f(x) fra grænserne [0,x1] herefter fratrækker du arealet under grafen for g(x) i grænserne [0,x2]

hvoraf  x1 er nulpunkt for f(x) ligeledes x2 er nulpunkt for g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2014 af LeonhardEuler

Du får nu at arealet af gavlen kan beskrives ved

Agavl  = ( ∫0160 f(x) dx ) - (∫050 g(x) dx) =  F(160) - F(0)  - G(50) - G(0)

For at gøre det lettest for dig selv, så beregn stamfunktionerne til f(x) og g(x), som er F(x) og G(x) - altså det ubestemte integral. Herfra bestemmer du den bestemte integral ved at beregne arealet ved hjælp af grænserne.


Skriv et svar til: Punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.