Matematik

Matematik b

06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har været til eksamen i dag i matematik b, skrifligt. 

Der er så mange kloge hoveder herinde, så jeg vil høre om der er en der måske har tid til at kigge på min opgavebesvarelse, og måske har et indblik i hvad den ligger til?

Forstår godt hvis det er for meget for nogle, så det er også kun hvis nogle trænger til lidt aftenlæsning. 

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/131206%20MatB-hfe-06122013.ashx

opgavesættet ses på denne side, og min besvarelse er vedhæftet. 

Håber den i det mindste er bestået!

Vedhæftet fil: Matematik b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Jeg ka se på den om en times tid

Svar #2
06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Hvis du vil det, vil jeg være rigtig taknemmelig :-) Det haster ikke. Jeg er bare glad for nogle vil tage sig den tid :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 7 ser rigtig ud.

I Opg 8 a) beregner du f(0), hvor man i stedet skal løse ligningen f(x) = 0. Din konklusion har ikke noget med opgaven at gøre.

b) Den fundne ligning for tangenten i (0 , f(0)) er ikke korrekt. Du har i a) Beregnet f(0) = 2, og din lommeregner beregner korrekt at f '(0) = 1/2, så tangentligningen er y = (1/2)x + 2.

c) Arealet er A = (1/3)·(103/2 - 63/2) og din talværdi er korrekt.

I Opg 9 antyder teksten, at man skal benytte en lineær model y = ax + b, med b = 2,46 og a = 0,33 . Du opstiller en eksponentiel model. Dine svar i a) og b) er derfor forkerte.

Opg 10 a) Dit resultat er korrekt. Man kunne også benytte, at trekanten ABC er ligebenet, så

|AC| = 2·|BC|·sin(B/2)

b) Din arealberegning er ikke korrekt. Du benytter ikke Pythagoras korrekt til at bestemme en katete.

Arealet er T = (1/2)·2·|BC|·sin(B/2)·|BC|·cos(B/2) = (1/2)·|BC|2·sin(B) = 20,96

c) Dit argument her er ikke korrekt. Trekanterne ABC og FGH er ensvinklede, og man kender skalaforholdet |AC| / |FH| , så

|FG| = |AB| · |FH| / |AC| = 7,7 · 8,5 / 14,2277 = 4,60

Opg 11. Dine resultater er korrekte, men din forklaring til allersidst om logaritmereglen er noget vrøvl.

Opg 12. Løsningen er korrekt. Den eksakte løsning i b) er x = 150/39 .


Svar #4
06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Wow det ser ikke godt ud. 

Tror du overhovedet jeg kan trække nok point ind til at bestå???


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dine besvarelser i opgaverne 1 - 6 indgår også i bedømmelsen.


Svar #6
06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Det er jeg klar over, men hvis vi tager fra 7-12? er det så, så skidt at jeg er afhængig af alle rigtige i delprøve et, eller kan der være plads til et par fejl. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

hvor mange opgaver var der ialt? :)


Svar #8
06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

1-12 :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

okay som jeg kan se det har du svaret rigtigt på opg. 7, 8c, 10a, 11 og 12

jeg vil nok tro at du kan få 33 point plus minus et par point.

Så vidt jeg ved skal man have 33% rigtig for at bestå.  du har 33/120*100%= 27.5% -under antagelse at opgaverne vægtes ligeligt og at du ingen rigtige har i den med hjælpemidler.

Så jeg anser det som muligt at du har bestået :) men det kommer den del med hjælpemidler til at afgøre. Det afhænger af hvor mange rigtige du har der.

Har du ingen rigtige der, har du sandsynligvis ikke bestået.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hele opgavesættet har 20 delspørgsmål, hvoraf de 6 ligger i den første del uden hjælpemidler.

Der er skønsmæssigt 8 rigtige svar på de 14 delspørgsmål. Det er helhedsindtrykket af besvarelsen, der bedømmes, og man kan få points, hvis beskrivelsen af fremgangsmåden er korrekt, selv om slutresultatet skulle være svipset. Flere af dine forklaringer støtter sig lidt vel meget til brugen af lommeregneren. Du forklarer ikke altid, hvorfor du taster sådan på lommeregneren. Men jeg vil tro, at der er nok til at bestå.


Svar #11
06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Okay, jeg håber på det bedste. 

Føler ikke der var nogle problemer med den uden hjælpemidler overhovedet, men omvendt troede jeg heller ikke så meget var forkert i delprøve 2. Var ret sikker på opgave 9 og 10, men nu kan jeg selvfølgelig godt se det! 

Tusind tak for jeres tid :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selv tak :)
Håber du har klaret dig godt og består :)


Svar #13
06. december 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Tak, nu ser vi :-) Ved jo bare at jeg skal tage mig lidt mere sammen til den mundtlige så :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Ja gør engelig det :)
Der er altid plads til forbedring :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2013 af Krabasken (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. december 2013 af Krabasken (Slettet)


Skriv et svar til: Matematik b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.