Fysik

Mekanisk ernergi

07. december 2013 af KomparativIrrelevans (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej

Har fået en opg som lyder: "I et vandkræftværk falder vandet 28m. på et bestemt tidspunkt løber der hvert minut 1600m3 gennem turbinerne. Bestem den elektriske efftekt som værket kan lever, hvis vi regner med af 60% af vandet kinetiske ernergi omsættes til eletrisk energi. 

hvordan gør jeg det. man har info nok til at udrenge Epot men den kan jeg ikke se hvorfor man skal bruge. for at udregne Ekin mangler man farten, selvom der står 1600m3 pr min. hvordan finder jeg farten ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at tabet i kinetisk energi er lig med gevinsten i kinetisk energi. Beregn tabet i potentiel energi for 1600m3/min . Gang med 60%. Dette er den elektriske effekt.


Svar #2
07. december 2013 af KomparativIrrelevans (Slettet)

kunne du uddybe det - evt en mellem regning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Benyt energibevarelse. Alt den potentielle energi, der er i vandet, omdannes til kinetisk energi. Du kan derfor beregne den kinetiske energi uden viden om farten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udregn

Pelek = 60%·mgh/t = 0,6·1600m3·ρvand·28m·g/1min = 0,6·1600m3·1·103kg·m-3·28m·9,82m·s-2/(60s)


Skriv et svar til: Mekanisk ernergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.