Matematik

Differential

08. december 2013 af verman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med et eksamensspørgsmål der lyder således:

hvad det vil sige, at en funktion er differentiabel i et punkt?

Jeg har prvet at kigge ¨på noget tangens og kvotient men synes ikk der er noget der gør mig klogere på hvad det er.

Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af Katjubaki (Slettet)

Inden for infinitesimalregningen siges en funktion f at være differentiabel i punktet x0, hvis differenskvotienten har en bestemt grænseværdi for h→0. Altså skal nedenstående give en bestemt værdi:

[\underset{\Delta x\to 0}{\mathop{\lim }}\,\frac{f(x_{0}+\Delta x)-f(x_{0})}{\Delta x}]

Hvis dette giver noget bestemt, kaldes grænseværdien differentialkvotienten og betegnes således:

[f'(x_{0})=\underset{\Delta x\to 0}{\mathop{\lim }}\,\frac{f(x_{0}+\Delta x)-f(x_{0})}{\Delta x}]


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Differentiabel

Prøv og se om du kan forstå det link.


Svar #3
08. december 2013 af verman (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.