Matematik

Parabel

08. december 2013 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
Er der please en der kan hjælpe mig med denne opgave?
I et koordinatsystem har en parabel ligningen:

y = x^2

Punkterne A og B ligger på parablen, og deres førstekoordinater er henholdsvis 1 og -2
Bestem koordinatsættet ti ldet punkt P på parablen, for hvilket

Vektor AP ⊥ Vektor AB 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn koordinatsættene for punkterne A og B. Punktet P har koordinatsættet P(x,x2) . Løs nu ligningen

AP • AB = 0 

som en ligning i x.


Svar #2
08. december 2013 af HenrikN (Slettet)

Jeg er ikke med :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor er du ikke med? Punktet A har koordinatsættet A(1,12) = A(1,1) , og punktet B er B(-2,(-2)2) = B(-2,4). Punktet P er et generelt punkt på parabelen, så det har koordinatsættet P(x,x2). Beregn nu de to vektorer AB og AP ud fra punkternes koordinatsæt. De to vektorer AB og AP er ortogonale, netop hvis AP • AB = 0. Løs derfor ligningen

AP • AB = 0 

for at finde x-koordinaten for de punkter P, der opfylder den betingelse.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.