Matematik

Sinus bevisførelse

08. december 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sæt de to udtryk for arealet = hinanden, og udled formlen: Sin(B)/b = Sin(C)/c

                                                                                                                           

Argumentér for, at det samme gælder for a og A, altså at: Sin(A)/a = Sin(B)/b = Sin(C)/c

Jeg har lavet den første, men så andet spørgsmpl hvor jeg skal argumnetere, så ved jeg ikke hvordan jeg skal argumentere for det...

Kan I hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Det skal du bare gøre ved at bevise det samme.

Altså bruge andre arealformler og udlede de andre sin-relationer.


Svar #2
08. december 2013 af ulla7 (Slettet)

Men hvordan argumenterer jeg for det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Et bevis er et argument :)

så når du kommer med den påstand at "sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c"

så skal der være et et argument "fordi...[...]." ergo argumenterer du

og [ ....] er dit bevis.


Svar #4
08. december 2013 af ulla7 (Slettet)

Men bevis er vel bare udregningerne, er argument ikke med tekst?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benyttede højden ha til at slutte sin(B)/b = sin(C)/c .  Benyt det samme argument, hvor man betragter højden hb til at slutte, at sin(A)/a = sin(C)/c .

Bemærk, at sinusfunktionen skrives med lille s: sin(A) osv.


Svar #6
08. december 2013 af ulla7 (Slettet)

hvordan kan jeg så argumentere for det?
"fordi........"


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

#4

Nej ikke nødvendigvis, i matematikverdenen er et argument oftest et bevis.


Skriv et svar til: Sinus bevisførelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.