Matematik

Kateter

09. december 2013 af MariaJensen05 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, hvis jeg skal finde begge kateter i en trekant, hvordan gør man så?

jeg ved det er en retvinklet trekandt og hypotenusen er 15, den er også envinklet med edn anden trekant der hedder ABC hvor b=8 a=6 og c=10 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

ensvinklede trekanter betyder at der er proportionalitet mellem længderne. Derfor skal du starte med at finde proportionalitetskonstanten, også kaldet skalafaktoren k. i begge trekanter kender du hypotenusen c, så k bliver:

k=10/15=2/3

for at gå fra den ene trekant ABC tilden anden  trekant skal du dividere med 2/3.

nu kan du udregne de andre
kateten b bliver da 8: 2/3=[..] udregn

kateten a bliver 6:2/3= [..] udregn.


Svar #2
09. december 2013 af MariaJensen05 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! (: 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

Selvtak :)


Skriv et svar til: Kateter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.