Matematik

Regleregler for potenser

09. december 2013 af kev22 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle.

Har nogle opgaver med potenser. Skal se om de er sande

A: 23*25=28

B: 45+46=411

J: 68:6=67

Men sidder her og er frustreret. Nogen som vil kaste lys over hvad dette betyder:

am * an = am+n

an * bn = (a*b)n

Hvad betyder m og n ? Nogen som vil forklare det.

Ville regne opgave A ud, men ved ikke hvad en af formlerne jeg skal bruge.

Kh kevin


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2013 af Krabasken (Slettet)

A: 23*25=28

B: 45 * 46=411    Det skal være gange - ikke plus!

J: 68:6=67

Men sidder her og er frustreret. Nogen som vil kaste lys over hvad dette betyder:

P:  am * an = a(m+n)

Q:  an * bn = (a*b)n

P er den samme som A - bogstaverne m og m betyder bare, at du kan indsætte vilkårlige tal

Det samme gælder Q

:-)


Svar #2
09. december 2013 af kev22 (Slettet)

okay :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks

23+22

læg eksponenterne sammen

3+2=5

23+22=25

65:64

træk eksponenterne fra hinaden

5-4=1

65:64=61=6

eller (6*6*6*6*6)/(6*6*6*6)

Hvis du fjerne 4 6'er på hver side, har du et 6 tilbage.

37-35

(3)^7-5=3^2=9

Bare lige et par eksempler-håber det kan hjælpe dig. 


Skriv et svar til: Regleregler for potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.