Fysik

Hjælp!

10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: B-niveau

En bold med massen 35 g falder 1,7 m mod et hårdt betongulv.
Beregn boldens fart lige før, den rammer gulvet.

Når bolden rammer gulvet omdannes 15% af dens mekaniske energi til indre energi.
Hvor højt når bolden efter at have ramt gulvet?

Har fået opgave 1 til 5,78 m/s 

og opgave 2 til 1,446 m 

Hvad får du den til :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2013 af Jerslev (Slettet)

Hvad er dine mellemregninger?

Svar #2
10. december 2013 af Mathnerdsx (Slettet)

1) 
0,035  * 9, 82 * 1,7 = ½ * 0,035 * v^2 

0,58429 J / 0,0175 = v^2 

v = 5,78

2) 

E_mek = E_kin = 0,85*½mv^2

E_kin=0,85*½*0,035kg*?5,78 m/s?^^2 

0,4969J=0,035kg*9,82 m/s^2 *h

0,4969J/(0,035kg*9,82 m/s^2 )=1,446m


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.