Matematik
Hjælp
13. november 2005 af
MissyE (Slettet)
Hej...
Har brug for lidt hjælp til et par opgaver, som volder mig lidt problemer.
1) En cirkel C og en hyperbel H er givet ved ligningerne
C: x^2+y^2-2x-y=0
H: y= 2/x
Hvordan bestemmer jeg skæringspunkterne, uden at tegne?
2) En hyperbel har liningen
x^2-y^2=9
Hvordan bestemmer jeg asymptoterne?
På forhånd tak:)
Har brug for lidt hjælp til et par opgaver, som volder mig lidt problemer.
1) En cirkel C og en hyperbel H er givet ved ligningerne
C: x^2+y^2-2x-y=0
H: y= 2/x
Hvordan bestemmer jeg skæringspunkterne, uden at tegne?
2) En hyperbel har liningen
x^2-y^2=9
Hvordan bestemmer jeg asymptoterne?
På forhånd tak:)
Svar #1
13. november 2005 af 2835 (Slettet)
1)
indsæt Y = 2/x på y's pladser i cirklens lignign, isoler så x, indsæt så x-værdien i y = 2/x, og du har så koordinaterne.
2)
isoler y og bestem grænserne når x og/eller y går mod +-uendelige
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
indsæt Y = 2/x på y's pladser i cirklens lignign, isoler så x, indsæt så x-værdien i y = 2/x, og du har så koordinaterne.
2)
isoler y og bestem grænserne når x og/eller y går mod +-uendelige
::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
