Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Numerisk simulation af banekurver omkring månen

12. december 2013 af Bubble2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle fysiknørder ;)

Jeg er igang med min SRP opgave, hvor jeg skal lave en numeriske simulation på excel af banekurver omkring månen. Her skal jeg prøve at ændre nogle parametre, for at se hvilken indflydelse det har på banekurverne osv. 

Min fysiklærer havde udleveret nogle opgaver til mig, hvor jeg skal beregne acceleration a, hastighed v og strækningen s. Han havde givet mig disse værdier:

masse = 2 kg

Starttilstand: x=0 og v=0 og a=0

1. skridt: F=10 N i det første 0,3 sekunder

2.skridt: F=12 N i de næste..... sekunder

3. skridt: F=14 N i de næste ... sekunder

4. skridt: F)12 N i de næste... sekunder

Det er meningen at jeg skal beregne tiden først, og dernæst beregne a,v,s efter 1. skridt (antag a er konstant i hele tidsrummet).

Hvordan får jeg løst opgaven, og hvordan kan jeg få lavet en numerisk simulation af banekurver omkring månen? 


Skriv et svar til: Numerisk simulation af banekurver omkring månen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.