International økonomi

IØ,SAM,MAT opgave HJÆLP!

12. december 2013 af Camilla1997hhx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. :-) 

Jeg sidder her og skal skrive en IØ,SAM, MAT opgave, og jeg skal skrive om inflation her i Danmark igennem de sidste 6 år. Men jeg har så svært ved at finde de rigtige informationer, og ved ikke hvordan jeg skal starte ud med opgaven. Jeg skal også bruge statiskbanken, men den er så forvirrende. Jeg har virkelig brug for hjælp.. Både til informationer men også på hvordan jeg kan starte på opgaven. :) 

Håber der er en der kan hjælpe! 

Kærlig hilsen 

Trine. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af JL19 (Slettet)

Inflationen måles som stigningen i forbrugerprisindekset, så du kan evt. bruge den tabel, der hedder "PRIS61" i statistikbanken. Så vælger du "årsstigning" i den første kolonne og hvilke år, du vil se, i den næste kolonne.

Vælger du i stedet "årsgennemsnit" får du indekstallene for forbrugerprisindekset. Ud fra dem kan du selv udregne stigningen i procent, så får du også inflationen (skulle gerne være de samme tal, som når du vælger "årsstigning", ellers har du regnet forkert).

Men hvis du skal bruge andre tal fra statistikbanken, vil jeg foreslå dig at bruge "statistisk tiårsoversigt", som bliver udgivet hvert år af Danmarks Statistik, dvs. de bruger her tallene fra statistikbanken, men de er allerede sat op i overskuelige tabeller. 2012-udgaven kan findes som pdf-fil her: http://www.dst.dk/pukora/epub/upload/16253/sttiaar2012.pdf (forbrugerprisindekset er på s. 141), men ellers har de fleste biblioteker dem også.


Skriv et svar til: IØ,SAM,MAT opgave HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.