Fysik
Optisk gitter
13. november 2005 af
Beiss (Slettet)
Har lidt problemer med at finde ud af hvorledes denne opgave løses.. Lidt hjælp ville være godt. :)
A good grating has 5900 lines per centimeter. If the grating is illuminated with white light ranging over wawelengths from 4000 Å to 7000 Å, it will produce a spectrum ranging over some interval of angles. From what angle to what angle does the first-order spectrum extend? The second-order spectrum? The third-order spectrum? Do these angular intervals overlap? Is the third-order spectrum complete?
NB: 1 Å = 0,1 nm
A good grating has 5900 lines per centimeter. If the grating is illuminated with white light ranging over wawelengths from 4000 Å to 7000 Å, it will produce a spectrum ranging over some interval of angles. From what angle to what angle does the first-order spectrum extend? The second-order spectrum? The third-order spectrum? Do these angular intervals overlap? Is the third-order spectrum complete?
NB: 1 Å = 0,1 nm
Svar #1
13. november 2005 af McMaster (Slettet)
Ok !!
Det er bare at indsætte i formlen.
Sin(teta) = (n*bølgelængde)/ gitterkonstant
I det her tilfælde skal du omregne 1/5900 cm til meter, og lige sådan med bølgelængden derefter indsætter du de to bølgelængder og de to vinkler du finder er lig det første interval !!
Det er bare at indsætte i formlen.
Sin(teta) = (n*bølgelængde)/ gitterkonstant
I det her tilfælde skal du omregne 1/5900 cm til meter, og lige sådan med bølgelængden derefter indsætter du de to bølgelængder og de to vinkler du finder er lig det første interval !!
Svar #2
13. november 2005 af McMaster (Slettet)
Dvs.
(1/5900)10^-1 m / 400*10^-9
Er lig sin(vinkel)
Mener jeg... har aldrig været god til omregning til meter !!
(1/5900)10^-1 m / 400*10^-9
Er lig sin(vinkel)
Mener jeg... har aldrig været god til omregning til meter !!
Svar #3
13. november 2005 af McMaster (Slettet)
Hov - gennemskuede lige at de skal divideres omvendt !! Min fejl !!
Skriv et svar til: Optisk gitter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
