Matematik

RSA. Euklids algoritme

13. december 2013 af snapplelack - Niveau: A-niveau

Kan nogen fortæller mig hvad der går galt i disse udregninger (vedhæftet). d skulle gerne give 869 ifg. online rsa-lommeregnere. Ifølge beregningerne skulle d være: d=-124... Håber nogen vil hjælpe..

Vedhæftet fil: Beregn d.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme et helt tal d, så at

29d ≡ 1 (mod 4200) .

Der skal altså findes et helt tal s, så at

29d = 4200s + 1 .

Da 4200 = 144·29 + 24 , skal vi finde d og s , så at

29d = (144·29 + 24)s + 1 , eller

d = 144s + (24s+1)/29 = 144s + ((29-5)s+1)/29 = 145s + (1-5s)/29

Det er let at se, at 1 - 5·6 = -29 , hvorfor s = 6 . Derfor er

d = 145·6 - 1 = 869


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2013 af peter lind

869*29 = 25201 = 6*4200 +1    så dit resultat er rigtigt


Svar #3
13. december 2013 af snapplelack

Tusinde tak for din tid! 


Skriv et svar til: RSA. Euklids algoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.