Matematik

reducere

14. december 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Hej, jeg skal differencere denne funktion:

f(x)=√x/x2+1

Jeg har differentieret funktionen, så det ser således ud:

((x2+1-4x3)/2·√x)/(x2+1)2 

Jeg tænkte på om det er muligt, at reducere dette mere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af mathon


                                 √(x)
                      f(x) = --------
                                x2+1

.     
                                  1/(2√(x))•(x2+1) - √(x)•2x      (1/2)•(x2+1) - x•2x        (1/2) - (3/2)x2           1 - 3x2
                      f '(x) = ----------------------------------- = --------------------------- = -------------------- = -------------------
                                              (x2+1)2                           √(x)•(x2+1)2             √(x)•(x2+1)2         2√(x)•(x2+1)2


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.