Fysik

Undvigelseshastigheden hjæælp

14. december 2013 af mussen345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Jeg ved at farten for en cirkelbane kan findes ved følgende udtryk:

vc2 = (G*M)/r

Undvigelseshastigheden har formlen:

(1)     ve = kvadratroden af (2G*M)/r

Jeg får at vide at undvigelseshastigheden også kan skrives som følger:

ve = kvadratroden af 2 * vc

Dette vil altså sige:

ve = kvadratroden af 2 * (kvadratroden af (G*M)/r.

Dette er da ikke lig med formel 1, vel?? Håber på at der er en som kan forklare dette. (Kan findes i bogen ''På rumrejse i solsystemet af Helle og Henrik Stub side 52) (Har vedlagt en side)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Sæt i anden på hver side og genkend formlen som din formel.

Kvadratroden for undvigelseshastigheden skal også dække nævneren af brøken.


Skriv et svar til: Undvigelseshastigheden hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.