Matematik

argument og modulus

14. december 2013 af hnhn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skal finde modulus og argument for et komplekst tal: 2+i*sqrt(3) og -i*sqrt(5)

Jeg kan godt bestemme modulus men kan simpelthen ikke finde ud af at komme frem til argumentet;( 

Det første tal får jeg modulus til sqrt(7) og kan finde argumentet med formlen cos(v)=a/|z| hvor |z| er sqrt(7).??

Det andet tal får jeg modulus til sqrt(5) men hvordan argumentet findes, er jeg helt lost ... 

Håber der en der kan hjælpe!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2013 af SuneChr

z1  =  2 + √3 i
z2  =     - √5 i
arg z1  =  tan-1 (√3/2)
arg z2  =  /         z2  ligger på y-aksens negative halvakse.


Svar #2
14. december 2013 af hnhn (Slettet)

jeg har prøvet at regne tan^-1 (√3/2) men får noget mærkeligt, det samme med det andet.. :((

Jeg får arg z1: 66,15..

argz2: 4,71..

Det ser helt forkert ud:/ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2013 af SuneChr

arg z1  =  0,7137     (= 40,89o)
arg z2  =  /2            (= 270o)


Svar #4
14. december 2013 af hnhn (Slettet)

ahh, nu kan jeg se det! 

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: argument og modulus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.