Matematik

Potensvækst

14. december 2013 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen for sammenhængen mellem vadefugles vægt i gram og energiforbrug i KJ/døgn kan beskrives således:

f(x) = 0,723045•x5,945

En islandsk ryle vejer 84 % mere end en canadisk præstekrave. Begge disse vadefugle 

er omfattet af ovenstående sammenhæng. 

b) Hvor mange procent er energibehovet større for en islandsk ryle end for en 

canadisk præstekrave?

Jeg har prøvet at sætte 1,84 ind på x's plads, men er ikke helt sikker på om det er den rigtige løsning.

Mvh. Philip


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2013 af SuneChr

0,723045·(1,84·x)5,945  =  0,723045·1,845,945·x5,945  =  (0,723045·1,845,945)·x5,945   =  1,845,945·f (x)  


Svar #2
14. december 2013 af Fallap (Slettet)

Hvordan ganger man med f(x) i din sidste udregning? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2013 af SuneChr

Energibehov for islandsk ryle  Er
Energibehov for canadisk præstekrave  Ep
Da har vi:
Er  =  (0,723045·1,845,945)·x5,945
Ep  =  0,723045·x5,945
(Er - Ep)·100% / Ep
 

 
 


Svar #4
14. december 2013 af Fallap (Slettet)

(Er - Ep)·100% / Ep

<=>

((0,723045·1,845,945)·x5,945 - 0,723045·x5,945) · 100%
0,723045·x5,945

Skal det se sådan ud?

Jeg får det til -62,4732*x11,89


Svar #5
14. december 2013 af Fallap (Slettet)


Svar #6
14. december 2013 af Fallap (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2013 af SuneChr

(1,845,945 - 1)·100%


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.