Matematik

Pearsons korrelations koefficient - hjælp!

15. december 2013 af DenRotte (Slettet)

Hej,

Jeg er igang med srp omkring kreatin og dets virkning. Jeg har fået til opgave at bruge statistik, herunder Pearsons korrelations koefficient. Jeg har intet problem med at regne den, jeg har dog svært ved at kunne konkludere noget ud fra den.

Jeg ved at 1 og minus betyder at der er en sammenhæng mellem de to variable, jeg kan bare ikke forstå hvad denne sammenhæng så betyder for mine observerede tal. Betyder det at de to variable passer godt sammen, og derfor kan man godt bruge dem sammen eller hvordan?

Jeg fik: r = -0.799349

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af blaaah123 (Slettet)

Ahh jeg fatter det nu tror jeg :) Jeg er forholdsvis sikker på at det er kvadratroden af r2-værdien. 

Noget jeg er helt sikker på er til gengæld, at jo tættere på 1 eller -1 den er, desto bedre passer grafen. Fortegnet fortæller om grafen er tiltagende eller aftagende :)

Hvis r = 0 , så er der ingen sammenhæng mellem de to variable. Den linje, der passer bedst, er med andre ord vandret.


Svar #2
15. december 2013 af DenRotte (Slettet)

Ja, netop. Men hvad siger det om mine tal? Skall jeg teste for uafhængighed? Hvis jeg så har en r=1, betyder det så at der er uafhængighed? eller siger den kun noget om sammenhængen?

Håber du forstår min forvirring.


Skriv et svar til: Pearsons korrelations koefficient - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.