Fysik

Strømstyrke og strømknuder

15. december 2013 af Khan123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens :)

Jeg har lidt problemer med to fysikopgaver, håber der er nogen der kan hjælpe :) 

Det er de to opgaver i det vedhæftede dokument, opg. 9 og 10 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er dine egne forslag?


Svar #2
15. december 2013 af Khan123 (Slettet)

I den anden, 10, tænkte jeg man skulle bruge knudereglen, der siger summen af strømstyrkerne til et knudepunkkt er lig med summen af strømstykerne væk fra det. Men jeg er ikke sikker.

Men kan ikke rigtig forstå fx i a, så går der 0,23 A ind i et punkt, der deler sig i to retninger, hvor der får 0,35 ud af den anden, eller også er det mig der har misforstået tegningen  


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Lad os starte med den øverste opgave.

Kan du sige, hvad strømstyrken gennem pære 1 skal være? Og hvorfor?

I opgave 2: Start med at overveje, hvilken vej strømmen skal løbe. Skal der gå strøm ind mod knudepunktet eller væk fra knudepunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2013 af hesch (Slettet)

#2:   Det hedder "Kirchhoffs strømlov", ikke "knudereglen". Det er ikke for at være krakilsk, men alle disse "hjemmestrikkede" navne, skaber forvirring og misforståelser.

10a)  Du skal tegne retningspile på, ellers kan du ikke opstille en ligning. Retningspil i P mangler. Du kan frit vælge en retning, lad os sige nedad ( tegn den ).

Du kan nu opstille en ligning:

0,23A - 0,35A - IP = 0         =>                     ( summen af strømmene mod et knudepunkt = 0 )

IP = 0,23A - 0,35A             =>

IP = -0,12A

Denne nedadrettede strøm i P, der har værdien  -0,12A, svarende til, at hvis du i stedet havde valgt, at tegne pilen i P opadrettet, ville du have fundet værdien  +0,12A.

Men det er ligegyldigt, for begge resultater er rigtige:   ( nedadrettet, -0,12A )  eller ( opadrettet, +0,12A ).

Resultaterne er nøjagtigt ens.

Prøv nu 10b, start med at tegne den manglende pil.


Skriv et svar til: Strømstyrke og strømknuder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.