Matematik
Integraler
26. august 2002 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe mig med følgende integraler. Jeg er usikker på mine udregninger.
Bruger her partiel integration
F(f(x))=x*ln(x)dx g(x)=x og f(x)=ln(x)
=ln(x)*0.5x^2 - F(x)1/x*0,5x^2dx
=ln(x)*0.5x^2 - 0.5x + k
er det rigtigt ?
F(f(x))=(x-2)*ln(x) g(x)=x-2 og f(x)=ln(x)
=ln(x)*(0.5x^2 - 2x) - F(x)1/x*(0.5x^2 - 2x)dx
=ln(x)*(0.5x^2 - 2x)-(0.25x^2 -2x)+k
er det rigtigt ?
Jeg håber, der nogen kan tilbyde de rigtige beregninger, såfremt disse er forkert.
Mvh
Michael
Bruger her partiel integration
F(f(x))=x*ln(x)dx g(x)=x og f(x)=ln(x)
=ln(x)*0.5x^2 - F(x)1/x*0,5x^2dx
=ln(x)*0.5x^2 - 0.5x + k
er det rigtigt ?
F(f(x))=(x-2)*ln(x) g(x)=x-2 og f(x)=ln(x)
=ln(x)*(0.5x^2 - 2x) - F(x)1/x*(0.5x^2 - 2x)dx
=ln(x)*(0.5x^2 - 2x)-(0.25x^2 -2x)+k
er det rigtigt ?
Jeg håber, der nogen kan tilbyde de rigtige beregninger, såfremt disse er forkert.
Mvh
Michael
Svar #1
27. august 2002 af SP anonym (Slettet)
Jeg er ikke helt indforstået med din notation hvad mener du med
F(f(x)) ?
Vil du bare finde en stamfunktion til x |--> x · ln x ?
For så skal du huske at integrere sidste led !!
Den sidste ser mere rigtig ud...
F(f(x)) ?
Vil du bare finde en stamfunktion til x |--> x · ln x ?
For så skal du huske at integrere sidste led !!
Den sidste ser mere rigtig ud...
Skriv et svar til: Integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
