Fysik

HJÆÆÆLP til SRP

16. december 2013 af skinkipatta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal forklare bølgeligningen.

u(x+v,t+1) = f(x+v-vt-v) = f(x-vt) = u(x,t)

hvor får man -vt-v fra, der efter første lighedstegn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Forklar notation.


Svar #2
16. december 2013 af skinkipatta (Slettet)

Sådan står det i den kilde jeg læser i:

Bølgeligningen 
En bølges udsving kan skrives på formen

u(x ,t) = f(x −vt). 
Udsvinget u(x ,t) befinder sig således 1 sekund senere i x +v : 
u(x+v,t+1) = f(x+v-vt-v) = f(x-vt) = u(x,t)
v er således bølgens udbredelseshastighed, idet v’s fortegn angiver 
udbredelsesretningen (for v > 0 bevæger bølgen sig i x-aksens retning.).

Jeg forstår ikke hvordan man kommer fra  u(x+v,t+1) til f(x+v-vt-v)

har det noget med tre dimensioner eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Er du med på u(x ,t) = f(x −vt)?


Svar #4
16. december 2013 af skinkipatta (Slettet)

Nej den jeg er desværre ikke med på overhoved


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2013 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvad angiver f(x), og hvad angiver u(x,t)?


Svar #6
16. december 2013 af skinkipatta (Slettet)

Det ved jeg ikke.
Jeg har vedhæftet et billed af den tekts jeg prøver at forstå

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: HJÆÆÆLP til SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.