Matematik

fsa 2013 december

16. december 2013 af taweDk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogle af jer som kan svare på denne opgave

Hvor stor er den længste katete når hypotenusen er 6? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2013 af PeterValberg

Der gælder for en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er 90º, at:

c2 = a2 + b2

hvilket i dit tilfælde giver:

62 = 36 = a2 + b2

hvilket der er flere løsninger på, så du mangler en oplysning mere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2015 af Emnasoan (Slettet)

Hej
Jeg er i gang med samme opgave, men jeg er kommet frem til at den korteste katete er = 3 da vi startede ud med at have en ligesidet trekant med sidelængden 6, som vi derefter deler midt over. Og halvdelen af 6 = 3
Så jeg har sagt følgende:

3^2 + 6^2 =45
Så har jeg fundet kvadratroden af 45 som er = 6,70820393 ~ 6,7
Så den længste katete må være 6,7

Lyder der helt galt?
Håber nogen kan hjælpe ????

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2015 af PeterValberg

#2 Ja, det lyder helt galt :-)
Hypotenusen er den længste side i en retvinklet trekant,
så du kan ikke have en katete, der er længere.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2015 af PeterValberg

#2
Hvis du har en ligesidet trekant med sidelængden 6 og deler den
i to retvinklede trekanter, så er det korrekt, at den ene katete er 3,
hypotenusen er 6 og den anden katete kan bestemmes vha. Pythagoras

62 = 32 + x2
x2 = 36 - 9

hvor x er den den anden katete

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: fsa 2013 december

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.