Matematik

Vektorer

16. december 2013 af tottemusen (Slettet) - Niveau: A-niveau

i et koordinatsystem i planen er to vektorer a og b givet ved:

a=(-37) og b=(1-4)

a) bestem vinklen mellem a og b

b) bestem arealet af den trekant som udspændes af a og b.

Håber nogle kan hjælpe, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt, at vinlen v mellem to vektorer a og b bestemmes af

cos(v) = (ab) / (|a||b|) .

Arealet af den af vektorerne a og b udspændte trekant er (for vektorer i planen):

A = (1/2)·|det(a,b)| = (1/2)·|âb| .

Disse formler findes helt sikkert også i din bog.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.