Matematik

RSA-kryptering

17. december 2013 af nann5637 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nu har jeg de sidste par dage forsøgt at enkryptere og dekrypterer en tekst, men kan slet ikke få dekryptering til at blive min klartekst.
Jeg beregner den offentlig nøgle (n,e) på følgende måde:

n=pq=89*97=8633
hvor e=17
dvs. den offentlige nøgle er (8633,17)

me(mod n)=c
2017(mod 8633)=6479.

Men når jeg så vil dekrypterer det finder jeg d, min hemmelige nøgle

hvor Φ(n)=8448

Φ(n)*a+e*d=

8448=896*17+16
   17= 1*16+1
   16=16*1+0

1=17-16*1

1=17-(8448-896*17)
1=8448*(-1)+17*897

Når jeg så begyndet at dekrypterer, så er det her jeg får et helt forkert resultat, men det jeg gør er :

cd(mod n)=m
6479897(mod8633)
Hvor er det lige min fejl den sker?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2013 af peter lind

Det er dit d, der er forkert.

8448 ≠ 896*17+16


Svar #2
17. december 2013 af nann5637 (Slettet)

lyder det helt galt at have regnet det frem til 567?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2013 af peter lind

Det kan du nemt selv kontrollerer beregn e*d og se om resultatet er ækvivalen med 1 mod 8448


Svar #4
17. december 2013 af nann5637 (Slettet)

Det hjal ikke når jeg dekrypterer det får jeg 6042 og ikke 20


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2013 af PeterValberg

Jeg får d = 497

hIyWs.png

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2013 af peter lind

Hvis du havde kontrolleret som angivet i #3 vil du opdage at d stadig er forkert


Svar #7
17. december 2013 af nann5637 (Slettet)

hvis jeg siger 497*17 får jeg 4889, er det ikke her jeg skal få det til 4884?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. december 2013 af PeterValberg

Det skal gælde, at:

e·d ≡ 1 (mod Φ(n))

hvis e = 17, d = 497 og Φ(n) = 8448 skal gælde, at:

17·497 ≡ 1 (mod 8448)

hvilket er tilfældet :-)

PS: hvor kommer 4884 fra ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
17. december 2013 af nann5637 (Slettet)

oh, nu forstår jeg
Jeg mente egentlig 8448 


Svar #10
17. december 2013 af nann5637 (Slettet)

Den lykkes! den gik op! I er FANTASTISKE tusind tak for hjælpen, i har reddet min dag! :D


Skriv et svar til: RSA-kryptering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.