Matematik

Brøkregning

17. december 2013 af Pelikanfugl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har denne her formel:

OB/AB = BC/CR

OB = 5000*tan(a) + 4195
AB = 10000
BC = 10000

Jeg skal isolere CR, så resultatet bliver

CR = 20000*tan(a)/tan^2(a)+1 

Jeg har prøvet en masse forskelligt, men kan ikke komme frem til resultatet, når OB indeholder en værdi på 4195. Nogen, der kan regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det kan ikke reducers til dit udtryk, med mindre du ved noget mere om tan(a):

CR = AB·BC/OB = 20000·tan(a) / (tan2(a) + (4195/5000)·tan(a))


Svar #2
17. december 2013 af Pelikanfugl (Slettet)

Vinklen er 45 grader.

Min lærer har skrevet:

"Kig på Galileis metode:

5959/5000 = 5000/FO

isolér FO

Sæt 5959 = 5000*Tan(a) 

Find BO 

Brøkregning...

OB/AB = BC/CR

Isolér CR

Resultatet skulle gerne blive CR = 20000 * Tan(a) / Tan^2(a)+1"

BO findes ved at sige FO+BF (BF = 5959)

Så BO = 5959 + 4195,334788 = 10154,33479


Svar #3
18. december 2013 af Pelikanfugl (Slettet)

#1
Da BF = 5959 = 5000*tan(a) er BO = 5000*tan(a)+4195,334788. Hvis dette tal var 1, ville jeg godt kunne finde ud af, hvordan jeg kommer frem til resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo umuligt at gennemskue uden at kende detaljerne.


Skriv et svar til: Brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.