Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Betydning af begrebet impulsbevarelse for opstillingen af raketligningen

17. december 2013 af HamDer47 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har som et af mine problemformuleringer skulle gør rede for begrebet impulsbevarelse og betydningen af dette begreb for opstillingen af raketligningen.

Jeg har gjort rede for begrebet, men jeg kan ikke beskrive betydningen for opstilling af raketligningen. Man kan jo sagtens opstille raketligningen, hvor der er taget højde for tyngdekraften og derfor ingen impulsbevarelse. Jeg vil være meget glad, hvis der er en, der vil forklare mig hvad jeg ikke selv kan se.

P.S mine fag er Matematik A og Fysik B

- Henrik 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2013 af mathon

impuls er en vektor

                                     p = m·v = m1·v1 + m2·v2            m = m1 + m2


Svar #2
17. december 2013 af HamDer47 (Slettet)

Det er jeg godt klar over, men min undren er hvilken betydning det har for opstillingen af raketligningen, når den også kan opstilles hvor der ingen impulsbevarelse er (når der taget højde for tyngdekraften)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2013 af fraenkel94 (Slettet)

Måske kunne der menes således?

Raketligningen gør brug af impuls, da massen af udstødningen ikke behøver at være stor, bare den sker med stor hastighed.

I følge Newtons 3. lov bliver den fremadrettede kraft af raketten kun stor, hvis den modsatrettede kraf er stor. 

Massen af rakettens brændstof er i mellemtiden ikke stor, men det er hastigheden, den gør altså brug af impulssætningen.

Ellers så prøv at se: http://www.t-og-t.de/opgaver/dansk/Newtons_2_lov.pdf

neders på siden udleder de en form for raketligning ud fra newtons 2 lov

Held og lykke


Skriv et svar til: Betydning af begrebet impulsbevarelse for opstillingen af raketligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.