Matematik

Differentation i SRP-opgave

18. december 2013 af magnuskh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, sidder og sveder over min SRP-opgave, som skal afleveres nu på fredag.

Jeg skal (uden hjælp fra et CAS-program) løse f'(x)=0 (se vedhæftede). Jeg er ikke så fantastisk god til det med sammensatte funktioner og produktreglen og alt sådan noget, så lidt hjælp ville være rart :)

Tak på forhånd, og god ferie, når vi engang når så langt ;)

Vedhæftet fil: jhg.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af peter lind

det kan du ikke vise for det er forkert.

Hvis du har haft om normalfordelingen kan du slippe uden om det fordi det næsten er tæthedsfunktionen for normalfordelingen. Den har maksimum for eksponenten =0


Svar #2
18. december 2013 af magnuskh (Slettet)

Det burde da være rigtigt, det er tæthedsfunktionen for en lognormalfordeling og svarer til typetallet, for ens data (altså der hvor grafen har et toppunkt og har en hældning på 0)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er også korrekt. Man har

f '(x) = 1/(σ·√(2π)) · e-(ln(x)-μ)^2/(2·σ^2) · (-1/x2 +(1/x)·(-(ln(x)-μ)/σ2)·(1/x)) ,

f '(x) = 0 ⇒ 1 + (ln(x)-μ)/σ2 ⇒ ln(x) = μ - σ2 ⇒ x = eμ - σ^2

hvilket skulle bevises.


Svar #4
18. december 2013 af magnuskh (Slettet)

Tusind tak Andersen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den sidste linie i #3 skulle læses

f '(x) = 0 ⇒ 1 + (ln(x)-μ)/σ2 = 0 ⇒ ln(x) = μ - σ2 ⇒ x = eμ - σ^2

men det ændrer ikke ved konklusionen.


Svar #6
18. december 2013 af magnuskh (Slettet)

Skal der egentlig ikke gøres brug af ⇔ i stedet for ⇒?


Skriv et svar til: Differentation i SRP-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.