Matematik

Bestem koordinaterne til det punkt..

18. december 2013 af dancon1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Har en aflevering hvor en af opgaver lyder således:

Bestem koodinaterne til det punkt på grafen for f(x) = 3x^2-1, hvor tangenthældningen er 3.

Jeg har indtil videre fundet f'(x) til:

f'(x) = 2*3 = 6x.
6x=3.
x=0,5.

Men jeg skal jo finde to punkter, så hvordan kommer jeg videre herfra?

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er kun eet punkt, hvor tangenthældningen er 3. Punktet har så koordinaterne (3 , f(3)) . Regn nu selv færdig.


Svar #2
18. december 2013 af dancon1 (Slettet)

Tak. Så for jeg det til:

f(3) = 3*3^2 - 1 = 27.

Punkt: (3, 27)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke helt korrekt. Du har jo smidt -1 væk.

(får).


Svar #4
18. december 2013 af dancon1 (Slettet)

Det skal selvfølgelig stå 26. Tak for rettelsen.
Men er det så mit svar?
At koordinaterne til det punkt på grafen hvor tangenthældningen er 3, = (3, 26)


Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er netop koordinatsættet til dette punkt med den tangenthældnng.


Svar #6
18. december 2013 af dancon1 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, og den hurtige respons. Fortsat god aften til dig.


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til det punkt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.