Matematik

hjælp

18. december 2013 af louisehanseen (Slettet)

Hej alle 

Jeg skal bestemme arealet af et afgrænset område M. 

Skal jeg først integrere  min funktion? 

Hvis ja, hvordan integrere man, kravratroden af x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at √x = x1/2 . Arealet under grafen for en positiv funktion findes ved at beregne et bestemt integral.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2013 af mathon


            ∫√(x)dx = (2/3)·x·√(x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af mathon

kontrolberegning ved differentiation:
                                                                                            1                                         x 
                         ((2/3)·x·√(x) + k) ' = (2/3)·√(x) + (2/3)·x · -------- = (2/3)·√(x) + (1/3)• ------ =
                                                                                         2√(x)                                   √(x)   

                                                        x•√(x)                                      x•√(x)
                         (2/3)·√(x) + (1/3)• ------------ = (2/3)·√(x) + (1/3) •  --------- = (2/3)·√(x) + (1/3)·√(x) = √(x)
                                                      √(x)·√(x)                                       x                 
                                                                


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2013 af mathon

lettere
kontrolberegning ved differentiation:


                     ((2/3)·x·√(x) + k) ' = ((2/3)·x3/2 + k) ' = (2/3)·(3/2)·x3/2-(2/2) = x1/2 = √(x)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.