Matematik

komplekse tal

19. december 2013 af gnidniv (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
hvad er argumentet af i^6?

svaret er pi, men kan ikke helt finde ud af hvordan jeg kommer frem til det?
al hjælp bliver modtaget med kyshånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2013 af SuneChr

Man har
i6  =  (i2)3  =  (- 1)3 =  - 1  =  (- 1 + 0·i)
arg (- 1 + 0·i)  =  π


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

i = ei·π/2 ,

i6 = (ei·π/2)6 = e(i·π/2)·6 = ei·3π = ei·3π-i·2π = ei·π


Svar #3
19. december 2013 af gnidniv (Slettet)

Tak for begge svar :)

Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.