Matematik

eksponentiel vækst...

20. december 2013 af naasnus (Slettet)

er der en velig sjæl der vil hjælpe mig med denne opg

OPG: bestem forskriften for funktionen

 når grafen går gennem et punkt (0,10) o har halveringkonstant på 6.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2013 af SuneChr

f (x)  =  bax
10  =  ba0
b  =  10
f (x + 6)  =  1/2·f (x)
10ax + 6  =  5ax
2ax·a6  =  ax
2a6  =  1
a  =  (1/2)1/6
 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2013 af mathon

kort
                       y = b•(1/2)x/X1/2

                       y = 10•(1/2)x/6  =  10•((1/2)1/6)x

                      


Skriv et svar til: eksponentiel vækst...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.