Matematik

asymptoter

14. november 2005 af MY3922 (Slettet)
jeg har meget svært ved at finde asymptoter til denne ligning. f(x)=1+1/(x-1) umiddelbart ville jeg sige at den havde en som hed f(x)=1 men den skal have to??

men inden jeg finder dem skal jeg gøre rede for at den er aftagende.. der ville jeg have set på den afledede og der have fundet nul-punkt men dette lader sig ikke gøre??

nogen som kan hjælpe med dette??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2005 af john vs. jon (Slettet)

nemlig der skal være 2..

men prøv at lade først f(x)-> uendelig og så lad x-> uendeligt og se ved det giver dig af ideer og du kan jo evt kigge på din grafregner..

så kan du komme med dit bud

Svar #2
14. november 2005 af MY3922 (Slettet)

Tror måske ikke helt jeg er med på hvad jeg skal kunne se??

Svar #3
14. november 2005 af MY3922 (Slettet)

har den en lodret asymptote også?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Grafen for f har såvel en lodret asymptote (x=1) som en vandret asymptote (y=1). Argumenterne derfor må du selv skrive.

//Epsilon

Svar #5
14. november 2005 af MY3922 (Slettet)

Det var måske bare der det går lidt galt? for kan jo se på en graf at det er dem som er asymptoter??

Skriv et svar til: asymptoter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.