Matematik

Sandsynlighed(øveopgave1 til eksamen)

22. december 2013 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lad (X, Y ) være en to-dimensional kontinuert stokastisk vektor med simultan sandsyn-
lighedstæthed

p(x, y) = {x2ye-x når 0 < x og 0<y<1}

                  0        ellers

Det ønskes ikke bevist at p(x, y) er en sandsynlighedstæthed, og dette faktum kan frit
benyttes i det følgende.

a) Er X og Y uafhængige?

-Er det korrekt at bruge følgende sætning og sige "...fordi x2ye-x, for g1 = x2 og g2 =ye-x er multipiceret med hinanden, derfor er X og Y uafhængig"?

Lad os antage hvis tilfældes var at, jeg havde en p(x,y) der var afhængige, hvordan skal man redegøre for det?

Faktoriserings-sætningen Lad (X1 , . . . , Xn ) være en stokastisk variabel i
Rn med simultan tæthed p(x1 , . . . , xn ).
De reelle variable X1 , . . . , Xn er uafhængige hvis og kun hvis der findes
ikke-negative reelle funktioner g1 , . . . , gn
p(x1 , . . . , xn ) = g1 (x1 ) · g2 (x2 ) · . . . · gn (xn )
De indgående g i ’er er (proportionale med) de marginale tætheder.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2013 af peter lind

Svaret til a) er korrekt

Du kan enten vise at tæthedsfunktionen ikke kan spaltes op på den måde eller du kan bruge definitionen direkte


Svar #2
22. december 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Hej Peter, hvad mener du med "spaltes op" helt præcist?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. december 2013 af peter lind

At fordelingsfunktionen ikke kan skrives som p1(x)p2(x)


Svar #4
22. december 2013 af LuckyLuc (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sandsynlighed(øveopgave1 til eksamen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.