Matematik

Reduceringer mm

22. december 2013 af 123434 (Slettet)

1/(5/6)=1*(6/5)=6/5=1 1/5

(2x-2)/(3x)-(x+2)/(3x)=(2x-2)-(x+2)/3x=(x-4)/3x

0,0001=10-4

0,003456=3,456*10^-3

(16ac+12a)/4a=4c+3

(ab-c)^2=ab^2+c^2-2abc

4y2+4y+1=(2y+1)^2

x^2-9=(x-3)(x+3)

Reducer

(2x-1)^2-(2x-1)(2x+1) Går (2x-1)^2 ikke ud med (2x-1)(2x+1)?

a3*b4*a2*2a*b-4=2a*a3*a2=2a*a5=2a6

Jeg føler slet ikke, at jeg har styr på det. Kan I være behjælpelige med at rette fejlene?

Tak på forhånd og god jul


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. december 2013 af Skoleglad001 (Slettet)

1. rettelse : (ab-c)^2=(ab)^2+c^2-2abc , husk det er baade ai anden og b ianden, derfor skal der vaere parantes om dem
Og nej til det spg du stiller, proev at gange paranteserne saa ka du maaske selv indse det. :)
Ellers ser det andet ud tilat vaere rigtigt. :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Har du ikke et CAS værktøj eller en lommeregner, så du selv kan kontrollere dine beregninger?

Du skal huske på, at hvis du sætter andre end din lærer til at rette opgaverne, så har din lærer ikke chance for at følge med i, hvad du kan.

Det er vigtigt - og det er grunden til at JEG i hvert fald ikke vil rette dine resultater, fordi jeg vil kun dit bedste - men der er sikkert andre, der ikke ser det sådan . . .

Osse god jul til dig!

:-)


Svar #3
22. december 2013 af 123434 (Slettet)

2# Jo god jul og samtidig godt nytår

Regner bare disse stykker på eget intiativ-ikke en lektie jeg har fået for.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2013 af Krabasken (Slettet)

Respekt!

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. december 2013 af Krabasken (Slettet)

(2x-1)^2-(2x-1)(2x+1) Går (2x-1)^2 ikke ud med (2x-1)(2x+1)?

Nej, det´ene er kvadratet på en toleddet sørrelse

det andet er to tals sum gange samme to tals differens

Resten er rigtige bortset fra rettelsen i # 1

:-)


Svar #6
22. december 2013 af 123434 (Slettet)

(2x-1)(2x-1)-(2x-1)(2x+1)

(2x-1)(2x+1)


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. december 2013 af Krabasken (Slettet)

(2x-1)2 - (2x+1)*(2x-1)

= 4x2 - 4x +1 - (4x2 - 1)

2 - 4x

:-)


Skriv et svar til: Reduceringer mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.