Matematik

Reducering

22. december 2013 af 123434 (Slettet)

Hvordan reduceres?

(a3-a2b)/(a2-2ab+b2)

a3-a2b=a2(a-b)

(a^2-2ab+b^2)=(a-b)^2

a2(a-b)/(a-b)^2

a2(a-b)

Tak på forhånd, 

God jul til alle


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2013 af Tyrael (Slettet)

#0

Spørger du til, hvorvidt man reducerer hele udtrykket, og er det understregede et resultat, du er kommet frem til ? :-)

Jeg får det nemlig til:

(a- a· b) / (a- 2ab + b2) =         (anvender kvadratsætningen (a - b)2 = a+ b- 2ab i nævneren)
a3 - a2 · b / (a - b)2                  

(Hint: Man kan sagtens faktorisere tælleren.)


Svar #2
23. december 2013 af 123434 (Slettet)

Kan man ikke trække a3-a2 sammen?

Altså 

a*b / (a-b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man sætter a2 uden for parentes i tælleren og får

(a3-a2b)/(a2-2ab+b2) = a2·(a-b) / (a-b)2 = a2/(a-b)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.