Fysik

Elektromagnetisme- Fly

24. december 2013 af Scottcph (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgave 5 i dette sæt  :http://uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Studieretninger-og-fag/Fag-paa-stx/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Vejledninger/121029%20Elektriske%20og%20magnetiske%20felter%20_vejledende%20opgaver%20okt2012.ashx

Jeg skal bestemme flyet vinkling med vandret, ud fra et spændingsfald fra vingespidserne. Flyet befinder sig i ukendt  højde hvor jordens feltstyrke er givet ved 150 V/meter.

Spændingsfaldet over flyets vinger  U= 1.1*10^-3 V  og flyets vingefang(hypotenusen) er L=11.3m

Jeg har på fornemmelsen at det er formlen  F = B*I*L*sin(θ)  men ved ikke hvordan jeg skal finde I(strømstyrken) eller F.

Jeg tænker også hvad komposanterne bliver? Jeg er i dte hele taget i tvivl om fremgangsmåden i denne opgave.

På forhånd tak og god jul til alle.

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har vist ikke helt styr på præfikserne. Ifølge opgaven er spændingsfaldet

U = 1,10kV = 1,10·103 V .

Idet r er vektoren mellem de to elektroder, E er den elektriske feltvektor, og φ er flyets krængning, har man

U = |Er| = |E|·|r|·sin(|φ|) = 150V/m · 11,3m · sin(|φ|)

Dit foreslåede udtryk drejer sig om kraften på en strømførende ledning hidrørende fra et magnetfelt af styrken B.


Svar #2
26. december 2013 af Scottcph (Slettet)

Jeg har ikke vinklen ? 

Det er den jeg skal finde.

Jeg forstår ikke helt hvor r og E kommer ind i billedet? 

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, man finder jo så vinklen af

U = |Er| = |E|·|r|·sin(|φ|)

idet man kender U, |E| og |r|, så

1,10·103 V = 150V/m · 11,3m · sin(|φ|) ,

hvoraf

sin(|φ|) = 0,6490


Skriv et svar til: Elektromagnetisme- Fly

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.