Matematik

5 stykker

26. december 2013 af 123434 (Slettet)

1) (5x-2)^2=5x2+4-20x

2) (5x-2)(5x+2)=5x2-4

3) (5x+2)^2=5x2+4+20x

4) Hvis temperaturen stiger 15 grader celsius, hvor mange fahrenheit stiger den så?

1,8*15+32=59 fahrenheit

5) Hvor mange mm regner det, når der på 5m2 en dag falder 20 liter

1000mm*1000mm*5mm=1.000.000mm2*5mm=5.000.000mm3=5dm3=5l

20l/5l=4 liter

Det må regne 4 mm, da "En nedbørsmængde på 1 mm regn svarer til 1 liter, målt over et grundareal på 1 m²"

http://da.wikipedia.org/wiki/Regn

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

1), 2) og 3) er forkerte. Der indgr i dem alle kvadratet på det første led, dvs (5x)2 = 25x2 ; det er ikke lig med 5x2 . Hele leddet skal kvadreres.

4) er forkert. Temperaturændringen i Fahrenheit er lig med skalafaktoren mellem de to temperaturskalaer ganget med temeperaturændringen i Celcius, dvs

ΔF = (9/5)·ΔC = (9/5)·15 = 27

5) Δh = 20 Liter / 5 m2 = 20 dm3 / 5m2 = 20 dm3 / 500 dm2 = 0,04 dm = 4 mm.

Det er forkert at skrive 20l/5l = 4 liter .  Et forhold mellem to rumfang er dimensionsløst.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. december 2013 af mathon

1)
           ((5x) - 2)2= (5x)2 + 4 - 20x = 52x2 + 4 - 20x = 25x2 - 20x + 4


Skriv et svar til: 5 stykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.