Fysik

brydningsvinklen

28. december 2013 af tusindsol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogen kan hjælpe med at beregne brydningsvinklen :-)

En figur vises en lydbølge der bliver reflekteret og brudt i grænsefladen mellem sandstenslaget og kalkstenslaget. Lydens hastighed i sandsten er 3,5 km/s og i kalksten er den 5 km/s

Hvad er udfaldsvinklen af den reflekterede stråle når indfaldsvinklen er i=35°?

Udfaldsvinklen u vil altid være den samme som indfaldsvinklen, når en bølge reflekteres, så

i=u

derfor er udfaldsvinklen 35°

Beregn brydningsvinklen b

Brydningsloven siger at (sin(i)/sin(b))=((v1/ v2)

sin(i)/(v1/ v2)= sin(b)

sin^(-1)(sin(35)/(3500/5000))=23,67

men ifølge figuren burde brydningsvinklen være større end i... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2013 af mathon

her må foreligge en tastefejl:
 

                                                 sin-1(sin(35)/(3,5/5)) = 55,02º


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har beregnet

sin-1(sin(35º)·(3500/5000))

i stedet for

sin-1(sin(35º)/(3500/5000)) = sin-1(sin(35º)·(5000/3500))


Skriv et svar til: brydningsvinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.